Categories
Blog Stiri

Mai mult de 75% din mierea vanduta in magazine nu contine miere deloc

Are potential antibacterian, antiviral si antifung, continand aproape 20 de vitamine, 18 aminoacizi, 16 minerale si foarte multi antioxidantisi fitonutrienti. Totusi, nu toate tipurile de miere pe care le gasim in magazine sunt la fel. Exista multe branduri care ofera miere care nu are aceleasi proprietati ca cea organica.

O investigatie asupra pietei de miere din intreaga lume, condusa de catre Food Safety News, a aratat ca 76% din mierea vanduta in magazine a trecut printr-un proces numit „ultrafiltrare”, care elimina nu doar impuritatile, ca ceara, ci si urmele de polen. Multi experti cred ca acestea sunt bune pentru sanatate si ca intregul proces nu pare sa aduca vreun beneficiu.

Polenul este singura metoda viabila prin care se poate localiza provenienta mierii, asadar ultrafiltrarea este facuta, adeseori, pentru a masca originea acesteia. Food Safety News a aratat ca ¾ din probele luate nu au polen, nefiind identificabile. Pe de alta parte, acestia au aflat ca mierea adusa de la fermieri si vanzatori privati contine cantitatea intreaga de polen original.

Uniunea Europeana a cerut ca polenul sa fie trecut ca si ingredient acolo unde este prezent.

Exista cateva teste pe care le puteti face acasa pentru a vedea daca mierea pe care ati cumparat-o este organica:

– puneti un pic de miere pe deget si vedeti daca aceasta se imprastie. Mierea organica ramane la un loc, lipita de deget.

– puneti intr-un pahar de apa putina miere. Daca aceasta incepe sa se dizolve, atunci nu este organica. Cea organica se va aseza pe fundul paharului.

Va recomandam sa cumparati miere de la tarani sau din ferme, pentru a avea una organica, si sa o evitati pe cea comercializata de lanturile mari de magazine.